Ik geef rapportcijfer 4 voor Boskalis. Welk cijfer geef jij voor hun pensioenbeleid?

Zes keer per jaar mag in de rubriek P&O op rapport van het vakblad Personeelbeleid het HR-beleid van een organisatie met een rapportcijfer waarderen. In mijn laatste column schreef ik over de pensioen problematiek / -polemiek bij Boskalis. Bij het schrijven van deze bijdrage heb ik mijn oor te luister gelegd bij collega HRbase-expert, Rogier Kerkhof.

Het pensioen is voor menig Nederlander moeilijke materie en iets van ‘wie dan leeft, wie dan zorgt’. Wel weet ik dat tandartsen inmiddels kiespijn hebben omdat zij volgend jaar minder pensioen ontvangen. Ook buitelen politici, DNB-ers en experts, waarvan sommige met een hoog Dr Clavan gehalte, over elkaar heen en verschillen van mening over wat op dit moment een juiste aanpak is.

Klik hier voor de column over Boskalis en mijn bijdrage aan de pensioendiscussie. Ik hoor graag hoe jullie hier in zitten. Misschien worden al discussiërend bepaalde zaken helder en zien we door de bomen het pensioenbos weer.

Jacco
Van den Berg Training & Advies