Louis van Gaal, een effectieve leider!

Op 9 maart mocht ik op de boekpresentatie van het boek De Kunst van het betrekken een tafelrede houden over mijn hoofdstuk Participatief leiderschap bestaat niet. Mijn tafelrede begon met het legendarische filmpje van een persconferentie van een als maar bozer wordende Louis van Gaal. Toen ik vertelde dat Louis voor mij het bewijs is dat participatief leiderschap niet bestaat en ik ‘m eigenlijk wel een goede leidinggevende vond, was de toon gezet. De oortjes stonden op luisteren.

Daarna nuanceerde ik mijn opvatting en las een quote voor van Arjen Robben, de linksbuiten van Bayern München en het Nederlands elftal. Hij stak de loftrompet af over zijn trainer.

Hij is de eerste trainer die mij als mens benaderd en niet als voetballer’. Hij heeft oog en oor voor het wel van iedereen, ook voor de terreinknecht. Het is echt een mensen mens’

Louis van Gaal heeft naar mijn mening de afgelopen jaren zijn leiderschapsgedrag verrijkt met meerdere stijlen en is effectiever geworden. Dat dit moeilijk is, staat beschreven in het artikel Veranderen van leiderschapsgedrag . Als je mij jouw e-mailadres mailt, ontvang je dit artikel.

Tot zover over mijn tafelrede.

De strekking van mijn hoofdstuk Participatief Leiderschap bestaat niet (zie ook mij HRbase blog) is dan ook dat de meest effectieve stijl bepaald wordt door de situatie waarin een medewerker en een leidinggevende zich bevinden. Er dient dus ´een fit´ te zijn tussen de gekozen leiderschapsstijl en deze situatie. Als medewerkers graag meedenken en -doen, van hun fouten leren, goed om kunnen gaan met gedelegeerde taken, verantwoordelijk- en bevoegdheden, er binnen de organisatie Duidelijk, Open en Eerlijk gecommuniceerd wordt, dan kan participatief leidinggevenden voor de leidinggevende als een geschenk uit de hemel zijn. Ik wens deze leidinggevende dan oprecht veel personeel toe. Staat de situatie participatief leidinggeven niet toe, dan moet de leidinggevende uit andere vaatjes kunnen tappen om effectief te zijn. Louis begrijpt dat inmiddels als geen ander.

Beste HRbase-ers: wat vinden jullie van Louis als leider?