Schrijf mee aan het boek(je) Beoordelingsgesprekken hup!

In de video Weg met het beoordelingsgesprek! vertelt Willem Scheepers over hoe het er in menig organisatie er aan toe gaat in en om beoordelingsgesprekken; we drinken en glas, doen een plas en alles bleef zoals het was.

Veel leidinggevenden worstelen met beoordelingsgesprekken. Zij willen bekend staan als een aardig persoon en tegelijkertijd willen ze dat hun afdeling kwaliteit levert. Die combinatie blijkt in de praktijk een lastige. ´De kerk in het midden laten hangen´ is makkelijker en dat zal voor leidinggevenden niet anders zijn. Toch is het beoordelingsgesprek ook mooi moment om de medewerker Vitamine A(andacht) te geven en de waardering voor geleverde prestaties uit te spreken. Als deze prestaties niet goed zijn, is niets doen geen optie.

De angst om (beoordelings)fouten te maken is bij vele leidinggevenden diepgeworteld. Hoe deze te overwinnen? Bewustwording dat ze op de loer liggen, is de eerste stap. Als je mij jouw e-mailadres mailt, ontvang je de Pdf met daarin beoordelingsfouten. Maar er zijn vast meer ideeen over hoe leidinggevenden te ondersteunen in hun streven om van het beoordelingsgesprek een echt waardevol gesprek te maken.

Beste HR-ers,

Wat van het idee om met elkaar een boekje te schrijven met daarin de tips en tops en do’s en do n’ts rond deze gesprekken? Zet jullie reacties op HRbase en ik maak er begin volgend jaar een boekje van. Een boekje om onze leidinggevenden een hart onder de riem te steken!