Essenties van leidinggeven van de Shieldgroup

ShieldGroup

Sinds 2011 ben ik HR manager bij Shield Group, een sterk groeiende internationaal opererende e-TIC bedrijvengroep. (Testen, Inspectie en Consultancy). Onze bedrijven zijn dagelijks bezig met Risico & Compliance Management op het gebied van gevaarlijke stoffen, microbiologie en situaties.
ManagerShieldgroup

Waarom Van den Berg Training & Advies?
‘Van den Berg Training & Advies ken ik nog vanuit mijn vorige werkgever. Jacco van den Berg heeft daar al onze leidinggevenden getraind in het voorbereiden en voeren van beoordelingsgesprekken en het programma Essenties van leidinggeven met ons ontwikkeld en verzorgd. De reden dat Jacco benaderd is om ook de leidinggevenden van de Shield Group de essenties van leiderschap bij te brengen is zijn praktische wijze van trainen. Hij is in staat de theorie te vertalen naar praktijkvoorbeelden en weet ervaren en onervaren leidinggevenden te raken. Zijn trainingen slaan bij onze leidinggevenden van de verschillende niveaus aan.

Praktisch
‘De lijnen met zijn bureau zijn kort. Zo heeft hij, tussen de drie trainingsdagen door, meegedacht over hoe onze gesprekkencyclus verbeterd kan worden en stapt hij in de auto als er iets gesproken moet worden. Verder sluit zijn aanpak en werkwijze aan bij de leerwensen van onze deelnemers. Met vijf van hen heeft hij op de werkplek intakegesprekken gevoerd en  iedere deelnemer heeft zijn of haar persoonlijke leerwensen en cases aan ‘m gemaild. Geen theoretische prietpraat dus, maar de praktijk van alle dag. Tussen de trainingsdagen mailde hij de deelnemers huiswerkopdrachten en daagde hen uit het geleerde in hun praktijk toe te passen’.

‘Brief aan jezelf’
‘Ook mooi dat de deelnemers zes maanden na de laatste trainingsdag een door henzelf op de laatste trainingsdag geschreven brief met leerwensen op het werk- of thuisadres van ‘m ontvingen. Ik hoorde van een aantal van hen dat deze brief een goede aansporing was om nog meer aan de leerwensen te gaan werken. Ook vertelde er eentje vol trots dat hij sinds de training meer zelfvertrouwen medewerkers feedback geeft en verzuimgesprekken voert. Mooi toch?!’