E-learningmodules over selectie-, verzuim-, beoordelingsgesprekken en leidinggeven


Gesprekken goed voeren is zo makkelijk nog niet. Vaak al om de eenvoudige reden dat er emoties van jezelf en of van de ander bij komen kijken. En dat is niet alleen bij een slechtnieuwsgesprek. Zo is het in een selectiegesprek voor een selecteur misschien al lastig om de sollicitant toch een beetje het vuur aan de schenen te leggen en door te vragen en in een correctiegesprek de medewerker aan te spreken op zijn continue te laat komen. Het is de leidinggevende die geen onvoldoende eindoordeel durft te geven uit vrees voor gedoe en boosheid in het beoordelingsgesprek.  

Stel je eens voor dat je als 30jarige leidinggevende een collega die al 25 jaar bij de zaak zit moet aanspreken op zijn te lange pauzes en of onvoldoende functioneren. Om gedoe te voorkomen, wordt het gesprek afgezwakt of zelfs helemaal niet gevoerd. Niet goed, alles blijft bij het oude.

Maar hoe voer je Het Goede Gesprek dan wel? Onze jarenlange ervaring hebben wij, in samenwerking met SkillsTown, omgezet naar praktische e-learningmodules. Praktische tools, stappenplannen, tips, et cetera om de gesprekken goed voor te bereiden en vol zelfvertrouwen te voeren.  

 

Over Van den Berg Training & Advies

Al bijna vijfentwintig jaar doen organisaties uit de profit- en non-profitsector een beroep op de kennis en ervaring van de trainers/adviseurs van Van den Berg Training & Advies. Wij ondersteunen leidinggevenden en HR-professionals op het gebied van leiderschapsontwikkeling en Het Goede gesprek (Het Nieuwe Beoordelen).

Oprichter Jacco van den Berg is auteur van inmiddels meer dan 30 boeken en schrijft regelmatig voor vakbladen als PWnet en HR-Rendement. Zijn meest recente boeken zijn Het Prestatiemenu, Het Goede Gesprekkenboek en Het NIEUWE beoordelen. Lees meer…

In de afgelopen jaren trainden wij onder meer bij: